Yozgat POMEM Öğrencileri Tiyatro Oyunu Sahneledi

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim gören 20. dönem öğrencilerinin sahnelediği "Bizim Hikayemiz" isimli tiyatro oyununu beğeni topladı.

POMEM Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunda öğrenciler, eğitim süresince yaşadıkları anılarını hem eğlenceli hem de düşündürücü bir dille izleyicilere aktardı.

Tiyatroyu izleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, POMEM’in bütün faaliyetlerine yakından takip ettiğini ve öğrencilerin çok iyi eğitim aldığını söyledi.

Buradan mezun olan öğrencilerin halkı anlama, algılama ve görev yapmada çok daha başarılı olacağına inandığını anlatan Yurtnaç, "Sivil bir bakış açısıyla kanunu temsil edeceksiniz. Kendini eleştiremeyen toplumlar, aynaya bakmayan insanlar gibidir, hep kendini doğru yaptığını zanneder. Yani toplumda demokratik bir hayatta eleştiriden asla kaçmamamız gerekiyor. Eleştiri derken, soran, sorgulayan, analiz eden bir yapıya ihtiyacımız var." dedi.

Yurtnaç, akıl etmeyen, düşünmeyen, analiz etmeyen, sorgulamayan insanların 15 Temmuz’da bu vatana ihanetle ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu maksatla sizler Türk milletinin bir gücü olarak, polis teşkilatı olarak görevlerinizi yaparken, bu görev öncesinde veya yaptıktan sonra da acaba yanlış mı, acaba bir yerde yanlış yaptık mı sorusunu aklınıza koyacaksınız. Empati yapacağız, karşımızdaki hedef kitlenin annemiz, babamız, kardeşimiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Eğer bu düşünce ve heyecanla millete hizmet edersiniz bu milletin efendisi olursunuz." diye konuştu.

Daha sonra konuşan POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu da Yozgat POMEM olarak her dönemde olduğu gibi 20. dönemde de öğrencilerin hem eğitimlerine devam ettiklerini, hem de birbirinden farklı etkinliğe imza atıklarını belitti.

Kütükoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Okulumuz bünyesinde yürütülen spor faaliyetleri, resim, müzik, tiyatro ve halk oyunları çalışmaları öğrencilerimiz için moral ve motivasyon açısından verimli oluyor. Öğrencilerimizin okul hayatında anılarını anlatan bir tiyatro gösterisi hazırladı. Bu anılar öğrencilerimizin hayatı boyunca hatırlayacağı eşsiz bir hatıra olarak kalacak."

Tiyatro oyununun ardından oyunculara teşekkür belgesi verildi.

Oyunu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Akgün, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, emniyet personeli ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA