Vali Çakacak; 'Öğretmenler Geleceğimize Işık Tutar'

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çakacak, yayınladığı mesajda, "Öğretmenlerimiz de bizler için anne ve babalarımız kadar kıymetlidir. Millet olarak bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere değer veren ve güvenen bir inanca ve kültüre sahibiz" ifadelerine yer verdi.

24 Kasım 1928 yılında millet mekteplerinin açıldığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yine bu günde ’Başöğretmen’ sıfatının verildiğini hatırlatan Çakacak, 24 Kasım Öğretmenler Gününün hayırlara vesile olmasını diledi. Öğretmenliğin; gücünü sevgiden alan, emek, özveri ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğunu belirten Vali Çakacak, açıklamasında şunları kaleme aldı:

"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir’ diyerek öğretmenlerimizin görev ve sorumluluğunun önemine vurgu yapmıştır. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin rolü büyüktür. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgili, donanımlı, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için önemlidir. Bilindiği gibi eğitim ve öğretim; çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük pay; görevlerini ders saati ile sınırlamadan yürekleriyle yapan öğretmenlerimizindir. Daima hakikati arayan ve anlatan öğretmenlerimiz, tıpkı Yunus misali gönüllere sevgi tohumu saçıp, saygının en büyüğünü hak ediyorlar. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde; görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, her birinin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."
Kaynak: İHA