Uşak Halısı Coğrafi İşaret Denetimi Yapıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir, Uşak halısı coğrafi işaret denetiminin yapıldığını bildirdi.

Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Uşak Halısı Coğrafi İşaret Tescili'nin 7 Ocak 2010 yılında yapıldığını belirterek, belirli periyotlarda tescil denetimi yapıldığını aktardı.

Denetim komisyonunun geçtiğimiz hafta toplandığını, Uşak Belediyesi Dokurevi ile ilgili halı firmalarında inceleme yaptığını kaydeden Kandemir, komisyon üyelerinin üreticilere denetimin önemi anlattığını ve şartnameye uygun üretime dikkat çektiklerini belirtti.

Yöresel değerlerin ancak tescil yöntemi ile korunduğunu ifade eden Kandemir, şunları ifade etti:

"Uşak halısı, 16 yüzyıldan itibaren dünyada ünü giderek artan Avrupalı ressamların tablolarına konu olmuş ve kadınlarımızın el emeği göz nuru ile dokunan kültürel bir değerimiz. Topkapı Sarayı başta olmak üzere pek çok sarayın nadide köşesinde sergileniyor. Mahreç işaret olarak tescili yapılan coğrafi işaretimizin bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bizler için önemli. İlimizde koruma kapsamına alınacak coğrafi işaretlerimiz için araştırmalar devam etmektedir. Araştırmaların neticelenmesi ile yeni başvurularımız yapılacaktır."

Kaynak: AA