Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, başladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresinin açılışı yapıldı. Açılışta TÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerin tarafından klasik müzik konseri verildi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, sağlık bilimlerinin disiplinler arası bir alan olduğunu söyledi.

Sağlık bilimlerinin gelişmekte olan bir alan olduğunu ifade eden Ünver, şunları kaydetti:

"Kongremizde çok farklı disiplinlerden gelen araştırmacıların sunumlarını göreceğiz. Sağlık Bilimleri, beden eğitimi ve spor bilimlerinden eczacılığa, hemşirelikten tıp bilimlerine kadar farklı disiplinlerden araştırıcıları bir araya getiriyor. Bu bakımdan ülkemizin araştırma geliştirmesine katkı sunması, bununla beraber katma değeri yüksek ürünler oluşturabilmesi ve ortak çalışmalara zemin oluşturması açsından yaptığımız bu kongreyi önemsiyoruz. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da TÜB olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kongrede konusunda uzman araştırmacıların sunum yapacağını belirten Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"Bir yıl süren bir çalışma kapsamında Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin işbirliğiyle güzel kongre programı hazırlandı. 40 konuşmacının sunum yapacağı, sözlü ve yazılı bildirilerin olacağı önemli bir bilimsel toplantı. Sağlık Bilimleri farklı disiplinleri içinde barındırması anlamında çok önemli. Tıpta işin içinde hemşirelikte işin içinde. Kongrenin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Kongre, cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: AA