'Türkmenistan Büyük İpek Yolu'nun Kalbi' Kitabının Tanıtım Konferansı

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanlyev: 'Türkmenistan Devlet Başkanının yeni kitabı, Türkmenlerin geçtiği tarihi yolu doğru bir şekilde değerlendirmeye, Türkmenlerin kendine has milli kültürel özelliklerini, gelenek göreneklerini, örf adetlerini hayat sütunlarını tanımaya, Türkmen milletinin dünyanın bilimsel, ekonomik ve kültürel gelişim sürecine yaptığı muazzam katkısını derin bir şekilde idrak etmeye büyük imkan sunmaktadır' TürkiyeTürkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu: 'Kardeşlik bağı ile bağlı olduğumuz Türkmenistan ile politik ve ticari ilişkilerimizin artmasının yanı sıra kültürel ve sosyal etkileşime de büyük önem veriyoruz. Bu durum, kader birliğimizi ve kardeşliğimizi daha iyi idrak etmemiz için çok önemli. Bizler ulu bir çınarın kolları gibiyiz'

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un "Türkmenistan Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" kitabı için tanıtım konferansı düzenlendi.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Gazi Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı işbirliğiyle Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen konferansa Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Amanlyev, burada yaptığı konuşmada, Berdimuhamedov'un Türkmen halkının tarihi, kültürü, sanatı, sosyal, ekonomik hayatı, geçmişi, bugünü ve yarınları ile ilgili çok değerli eserleri Türkmen halkına kazandırdığını belirterek, "Türkmenistan Devlet Başkanının yeni kitabı, Türkmenlerin geçtiği tarihi yolu doğru bir şekilde değerlendirmeye, Türkmenlerin kendine has milli kültürel özelliklerini, gelenek göreneklerini, örf adetlerini hayat sütunlarını tanımaya, Türkmen milletinin dünyanın bilimsel, ekonomik ve kültürel gelişim sürecine yaptığı muazzam katkısını derin bir şekilde idrak etmeye büyük imkan sunmaktadır." dedi.

Amanlyev, "Türkmenistan Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" kitabının ana fikrinin, tarihi gelişim prizması üzerinden, Türkmenistan'ın uluslararası düzeyde izlediği politikanın anlamını kavramaktan oluştuğunu ifade etti.

- "Türkmenistan ve Türkiye tek millet iki devlettir"

Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu da "Kardeşlik bağı ile bağlı olduğumuz Türkmenistan ile politik ve ticari ilişkilerimizin artmasının yanı sıra kültürel ve sosyal etkileşime de büyük önem veriyoruz. Bu durum, kader birliğimizi ve kardeşliğimizi daha iyi idrak etmemiz için çok önemli. Bizler ulu bir çınarın kolları gibiyiz." diye konuştu.

Türkmenistan ve Türkiye'nin tek millet iki devlet olduğunu ve bu bilinçle hareket edildiğini vurgulayan Gündoğdu, "Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Berdimuhammedov'un kaleme aldığı 'Türkmenistan; Büyük İpek Yolu’nun Kalbi' eserinde Büyük İpek Yolunu, Türkmenistan’ın bu yolun tam kalbinde olmasının önemini tarihsel örnekleri ile anlatıyor." ifadesini kullandı.

Konferansın ardından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu, Türkmen pilavı ikram edildi.

Kaynak: AA