Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu

Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, 5 hastaya nakledilecek.

Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu
Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, 5 hastaya umut oldu.

Alınan bilgiye göre, 19 Kasım'da beyin kanaması geçiren 60 yaşındaki Muammer Kaya, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Burada tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Muammer Kaya'nın ailesi, organları bağışlama kararı aldı.

Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü'nün yaptığı görüşmelerin ardından Bursa'dan gelen ekipler, operasyonla, Kaya'nın iki böbreği, karaciğeri ve iki korneasını aldı.

Kaya'nın bağışlanan organlarından karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, iki böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi, iki korneası ise nakledilmek üzere Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine götürüldü.

Azem Ülkü, Kaya'nın organ bağışı için eşi ve kızı ile görüşüldüğünde acılarını içlerine gömerek büyük fedakarlık yaptıklarını söyledi. Ülkü, şunları kaydetti:

"Yeni taşındığımız hastanemizde de ilk organ bağışı yapan aile oldular. Kaya ailesi de bugün beş kişinin yaşamına dokundu. Artık bir karaciğer hastası ölümden kurtulacak, iki böbrek hastası diyalize gitmek zorunda kalmayacak ve iki insanın bundan sonraki hayatında tekrar görebilmesi için ışık olacak. Yaşadığı sürece insanlara destek olan Muammer Kaya artık başka insanlara sağlıklı yaşam vererek son büyük iyiliğini yaptı. Rahmet diliyoruz, tanımadıkları insanlara sağlıklı yaşam armağan ettikleri ve hayatlarına dokundukları için ailesine sonsuz teşekkürler."

Kaynak: AA