Öğrencilerden 'Ulaşım Zammı' Protestosu

Kırklareli'nde bir grup üniversite öğrencisi şehirler arası ulaşım zammını protesto etti.

Kırklareli'nde bir grup üniversite öğrencisi, şehirler arası ulaşım zammını protesto etti.

Kırklareli Otobüs Terminali'nde toplanan öğrenciler ellerinde "Milyoner değil öğrenciyiz", "Zama ranta boyun eğme", "Bu zamlar ile yaşanmaz" şeklinde dövizler açarak, "Eğitime köstek değil, destek olun", "Bilet zammına hayır" gibi sloganlar attı.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında, son bir yılda İstanbul-Kırklareli ulaşım ücretlerinin 20 liradan 40 liraya çıkarıldığı belirtildi.

Ulaşım zamları ile öğrencilerin zor durumda kaldığı kaydedilen açıklamada, ulaşım ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi talep edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birçoğumuz burada eğitime devam edebilmemizi, çoğunluğu fakir ailelerimizin fedakarlığına borçluyuz. Bizler gurbetçi öğrenciler olarak dönem dönem ailelerimizin yanına gidip dönmek durumundayız. Bunun doğal bir maddi külfeti vardır. Biz bunun farkındayız ve kendi kısıtlı bütçelerimiz içerisinde bunu değerlendirmekteyiz. Şehirler arası bilet fiyatlarını kıyas yapacak olursak Ankara-Eskişehir arası 2 saat 50 dakikalık mesafede 28 lira, Sakarya-Bursa arası 2 saat 15 dakika 25 lira olmasına karşın İstanbul-Kırklareli arası 2 saat 15 dakika olmasına rağmen 40 liraya çıkmış durumdadır. Bu durumda görüyoruz ki Kırklareli-İstanbul arası bilet fiyatları diğer şehirler arası bilet fiyatlarının iki katı civarındadır."
Kaynak: AA