Kolombiya Büyükelçisi Saavedra'dan ERÜ Ve KAYSO'ya Ziyaret

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.

Büyükelçi Saavedra, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kolombiya ile Türkiye arasında ticari, kültürel ve akademik alanlarda ilişkileri güçlendirmek amacıyla Kayseri’ye geldiklerini belirterek, Erciyes Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişim programlarıyla eğitim alanında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Rektör Güven ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kolombiya ile eğitim alanında işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Üniversite hakkında da bilgiler veren Güven, araştırma kimliğiyle ön planda olan Erciyes Üniversitesi’nin, Türkiye’de 10 araştırma üniversitesinden biri olduğunu ve üniversitelerinin mühendislik ile tıp alanında başarı sıralamalarında önemli konumda yer aldığını söyledi.

- KAYSO ziyareti

Konuk Büyükelçi, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci'yi ziyaretinde de Türkiye’de iki seneyi aşkın süredir görev yaptığını ve Kayseri’yi yakından tanımak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ticaret geleneği 5 bin yılı aşan Kayseri girişimcisini yakından tanımak istediğini dile getiren Savedra, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Kayserili sanayicileri ülkelerine davet etmek istediğini kaydetti.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci ise, KAYSO’nun bin 400 üyesi ile Kayseri ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağladığını, kentin dış ticaret hacminin 3 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı.

Kolombiya ile ticaret yapan 6 üyelerinin bulunduğuna işaret eden Büyüksimitci, bu sayının daha da artırılması için her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA