Kendisi Gibi Görme Engelli Öğrencilere Umut Oldu

Gaziantep'te yaşayan çift diplomalı öğretmen Kurtoğlu, yaptığı çalışmalarla kendisi gibi görme engelli öğrenciler için adeta ışık oldu Amatör olarak başlattığı 'Sesli Kütüphane' projesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunarak yayılmasını sağlayan Kurtoğlu, EKPSS kurslarının koordinatörlüğünü yapıyor, felsefe dersleri veriyor ve Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneğinin başkanlığını yürütüyor Kurtoğlu: '2014 yılından beri Gaziantep ve Güneydoğu için iyi bir hizmete başlamış olduk. Sesli Kütüphane projesi sayesinde engelli kardeşlerimizi sosyal hayata kattık'

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te yaşayan görme engelli öğretmen Mehmet Kurtoğlu, engeline inat kendisini mesleği ve öğrencilerine adadı.

Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okurken 2001'de geçirdiği trafik kazası sonucu gözlerini kaybeden Kurtoğlu, buna rağmen hayata sımsıkı sarılarak iki yıl ara verdiği eğitimini tamamladı.

GAP Görme Engelliler Okulunda yaklaşık 10 yıl görev yapan Kurtoğlu, bu süreçte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünden de mezun oldu.

Yaklaşık 10 yıl kendisi gibi görme engelli öğrencilere rehberlik eden Kurtoğlu, amatör olarak başlattığı "Sesli Kütüphane" projesini de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunarak yayılmasını sağladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 3 yıldır sesli kütüphane bölümünde koordinatörlük yapan Kurtoğlu, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için de eğitimler veriyor.

Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engelliler okulunda öğretmenlik yaptığı dönemde amatör olarak hayata geçirdiği "Sesli Kütüphane" projesini, öğrencilerden gelen talep üzerine Bakanlığa sunduklarını söyledi.

- "Kitap medeniyetin bir göstergesi"

Kitabın bir ihtiyaç ve medeniyet göstergesi olduğunu ifade eden Kurtoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunduktan sonra Gaziantep'teki idarecilerimizden çok büyük destekler gördük. 2014 yılından beri Gaziantep ve Güneydoğu için iyi bir hizmete başlamış olduk. Sesli Kütüphane projesi sayesinde engelli kardeşlerimizi sosyal hayata kattık. Gönüllülerimiz, görme engelli kardeşlerimizin istediği kitapları okuyor. Bu proje engellilere verilen kıymeti gösteriyor. İlk duyduklarında çok şaşıranlar daha sonra gönüllümüz oluyorlar. Gaziantep'te böyle bir projeden haberleri olmadığını söylüyorlar. Buradaki resmi görevimin yanında Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneğinin de başkanlığını yürütüyorum."

Kurtoğlu, EKPSS kursları da düzenlediklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ile beraber çeşitli eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. İki yılda bir yapılan EKPSS için kurslar düzenliyoruz. Bu işin koordinatörlüğünü yürütüyorum ve ihtiyaç olduğunda felsefe dersleri veriyorum. Daha önce düzenlediğimiz kurslarda yüzde 90 başarı elde ettik. Bu en büyük referansımız oldu. Biraz da zor durumda kaldık. Talep patlaması oldu. Bu proje de tek başımıza yapacağımız bir şey değildi, paydaşlarımız da destek oldu."
Kaynak: AA