Kazakistanlı Yatırımcılar GSO'da

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Kazakistan iş yatırım heyetini ağırladı.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında kent sanayisi hakkında sunum yapan GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, heyeti GSO’da ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Göncü, Gaziantep’in, Wall Street Journal’ın araştırmasına göre dünyanın en hızlı gelişen 9. şehri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip bir kent olan Gaziantep'in, komşu ülkelerde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Bölgedeki sorunlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin hiçbir zaman üretimden vazgeçmediğini, canla başla çalışarak üretim ve ihracata devam ettiklerini kaydeden Göncü, "Gaziantep bugün toplam 43 milyon metrekare alan üzerinde 5 OSB ve 135 bin çalışan ile üretime devam ediyor. Ürettiği ürünleri dünyanın 177 ülkesine ihraç ediyor ve ihracat yapan iller arsında 5. sırada bulunuyor." ifadesini kullandı.

Göncü, ürün çeşitliliği fazla olan bir kent olduklarını, özellikle tekstil, makine-metal, halı ve makarna üretiminde söz sahibi bir il durumunda olduklarını dile getirerek, "Kentimizde hızla gelişen sanayi 1989 yılında GSO’nun kurulmasıyla daha da hızlandı. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra devam eden projelerimiz var. Özellikle bu yılın nisan ayında OSB içerisine kurduğumuz, GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ile kentimize gelen Suriyeli vatandaşlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere mesleki eğitimler veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kazakistan Yatırım Destek Ajansı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul da Kazakistan hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Türkiye ve Gaziantep ile olan mevcut ticari işbirliklerini daha da arttırmak istediklerini aktaran Amankul, bu amaç doğrultusunda Gaziantep’e geldiklerini belirterek, GSO’ya ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA