Kar Yurda Bir Geldi Pir Geldi

Yurdun Doğu ve kuzey kesimleri kar etkisi altında.

Kar Yurda Bir Geldi Pir Geldi


TRABZON

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. yağışın bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırmasıyla Gümüşhane-Trabzon karayolunda ulaşımda aksamalar meydana gelmeye başladı.

Uzungöl gibi turizm merkezlerinde ise kar karpostallık görüntüler oluşturdu.

BİTLİS

Beyaza bürünen kentlerden biri de Bitlis. Tatvan ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Havanın gittikçe soğumaya başladığı ilçede evler, arabalar ve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı. Bitlis’te kar yağışı önümüzdeki günlerde de devam edecek.

MUŞ

Hava Muş’un Malazgirt ilçesinde de buz kesti. Sabah erken saatlerde okullarına ve işlerine gitmek üzere dışarı çıkan öğrenciler ve vatandaşlar, kar sürpriziyle karşılaştı.Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 3 olarak ölçüldü.



ERZURUM

Uzun süredir kuraklıkla boğuşan Erzurum’un Oltu ilçesine de mevsimin ilk karı düştü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.

BAYBURT

Bayburt’ta ise yollar buz pistine döndü. Araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kent merkezinde sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.

AĞRI

Ağrı’da 2 gündür aralıklarla devam eden yağmur, yerini soğuk hava ve kara bıraktı. Kent merkezinde bu yıl ilk defa yağan kar yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Kentin çevresi tamamen beyaz örtüyle kaplanırken, şehrin içinde ise ağaçlar ve yeşil alanlar kardan nasibini alarak beyaza büründü. Kar nedeniyle trafik zaman zaman yavaşlarken, ağaçlarda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Kaynak: İHA