İzmir'deki FETÖ/PDY Davası

Terör örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da olduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle eski zabıtların okunduğu duruşmada, sanık M.G'nin talebi doğrultusunda üç tanık dinlenildi.

Tanık H.D, Gaziemir ilçesinde mahalle muhtarı olduğunu, M.G'yi 1995'ten beri tanıdığını belirterek, bu kişinin FETÖ ile bağlantılı olduğuna ilişkin bir şüphesinin bulunmadını ifade etti.

İş adamı olan M.G'nin her yıl düzenli olarak zekat vereceği yardıma muhtaç kişiler için kendisinden yardım istediğini anlatan H.D, halen yardımlarına devam eden sanığın FETÖ ile ilişkisi olan kurum ya da kişilere yardımda bulunmadığını öne sürdü.

2003'ten beri M.G. ve ailesini tanıdığını ifade eden tanık E.K, kendisiyle aynı partide siyaset yaptığından sık sık görüştüğünü ancak örgütle bağlantısı olduğunu düşünmediğini söyledi.

M.H. ise tanık olarak verdiği ifadede, 2012'de dershanelerin kapanmasına ilişkin tartışmalar yaşandığı sırada, M.G'nin FETÖ'yü kastederek "Bunlar ne yapmaya çalışıyor. Devlet bir şey yapıyorsa neden karşı çıkıyorsunuz? Bunlar cemaat değil, işin ticaretini yapan bir yapıdır." şeklinde eleştirisine şahitlik ettiğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi

- Olay ve iddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 18 Aralık 2015'te İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında iş adamları, bürokratlar ve avukatların da yer aldığı 63 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayı soruşturan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, 63 şüpheli hakkında "Terör örgütü üyesi olmak", "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" gibi suçlamalarla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.
Kaynak: AA