İş Dünyasından Türk Lirası Çağrısı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erdoğan: 'Dövizdeki durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Dövizi bir para kazanma amacı olarak gören yurttaşlarımıza dövizlerini bozdurmalarını, milli ekonomiye katkı vermek üzere piyasaya sürmeleri, Türk lirasına geçmelerini öneriyorum'

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, dövizdeki durumun geçici olduğunu düşündüğünü belirterek, "Dövizi bir para kazanma amacı olarak gören yurttaşlarımıza dövizlerini bozdurmalarını, milli ekonomiye katkı vermek üzere piyasaya sürmelerini, Türk Lirası'na geçmelerini öneriyorum" dedi.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, bir otelde düzenlenen toplantıda, 15 yıldır gençlerin yenilikçilik potansiyellerini keşfedip, güçlü gelecek vizyonuna sahip olmaları amacıyla etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Girişimcilik günlerinin 15'incisinin 12-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceğini aktaran Erdoğan, etkinlikler kapsamında yapılan özendirme yarışmaları ve eğitim programlarıyla gençlerin ufkunu açmaya çalıştıklarını ifade etti.

Buradan çıkacak fikirleri ve projeleri iş dünyasına duyurma gayretinde olduklarını aktaran Erdoğan, geçen yıllarda yapılan proje yarışmalarında dereceye giren yenilikçi fikirlerin iş dünyasında kabul görerek yatırıma çevrildiğini vurguladı.

Erdoğan, bu yıl 529 genç katılımcının 252 projesinin yarışacağını bildirdi.

Gazetecilerin dövizdeki artışla ilgili sorusuna Erdoğan, "Dövizde son dönemlerdeki ani artışlar, ithalat yapanlara yansıdığı gibi yerli üretim yapan üreticileri de olumsuz etkiledi. Dövizdeki durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Dövizi bir para kazanma amacı olarak gören yurttaşlarımıza dövizlerini bozdurmalarını, milli ekonomiye katkı vermek üzere piyasaya sürmeleri, Türk lirasına geçmelerini öneriyorum." karşılığını verdi.

- ANSİAD Girişimcilik Günleri

ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın da girişimcilik haftası olarak başladıkları projenin ilerleyen dönemlerde Türkiye'de örnek gösterilecek gençlerin yetişmesine olanak sağladığını dile getirdi.

Etkinlikleri yıla yaymayı hedeflediklerini anlatan Yargın, girişimcilik programlarının Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri tarafından da desteklendiğini kaydetti.
Kaynak: AA