İlkokul Öğrencileri Harçlıklarını Mehmetçik Vakfı'na Bağışladı

Samsun Gazipaşa İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Ertan Güneş’in önderliğinde aralarında yaptıkları organizasyon ile biriktirdikleri parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar.

İlkokul Öğrencileri Harçlıklarını Mehmetçik Vakfı'na Bağışladı
Öğrenciler tarafından yaptıkları bağışlara istinaden, kendilerine Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Yaşar Bal tarafından gönderilen teşekkür belgesi Vakıf Samsun Temsilcisi Bülent Uzun tarafından takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Vakıf Samsun Temsilcisi E. Albay Bülent Uzun, “Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş amacı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmaktır. Bugüne kadar Mehmetçik Vakfı tarafından 51 bin 122 kişiye toplam 688 milyon 534 bin 319 TL yardım yapıldı. Halen 8 bin 810 kişiye aylık ortalama 7 milyon 150 bin TL yardım yapılıyor. Yapılan bu yardımların gelir kaynağı, vatandaşlarımızın yaptıkları menkul, gayrimenkul ve kurban bağışlarından elde edilen gelirler oluşturuyor” dedi.

Ayrıca 2017 yılından itibaren Vakıf Mütevelli Heyetinin kararı doğrultusunda Şehitlerin anne, baba ve eşlerine anneler ve babalar gününde olmak üzere 500’er TL nakdi yardım yapılmaya başlandığını belirten Uzun, “Vakfımıza yaptıkları önemli bağış ve göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle Samsun Gazipaşa İlkokulu yöneticileri ve öğrencilerine Mehmetçik Vakfı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Törende ayrıca Vakıf yetkilileri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Törene İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, Gazipaşa İlkokulu Müdürü Erkan Altıntaş ile Mehmetçik Vakfı Gayrimenkul ve Bağış İşlemleri Uzmanı Orçun Çelik ve İdari İşler Uzmanı Burçin Çelik katıldı.

Kaynak: İHA