'Halikarnas Balıkçısı' Okuma Günüyle Anıldı

"Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum ilçesinde düzenlenen "Müzede Okuma Günleri ve Balıkçıyı Anma" etkinliği ile anıldı.

Geçen yıl Ekim ayında Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölümünün 43'üncü yılında, Bodrum Deniz Müzesi ve Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri iş birliğinde "10 ay, 10 okul, 10 kitap" adıyla başlatılan etkinliğin sonuncusu gerçekleştirildi.

Müzeyle öğrenci iletişimi sağlamak, çocukların kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve Bodrum'un değerleri hakkında bilgilendirmenin de amaçlandığı okuma günlerinin son etkinliğinde, Kabaağaçlı'nın "Ege'den Denize Bırakılmış Bir Çiçek" adlı öykü kitabından bölümler okundu.

Emekli öğretmen Nuran Yüksel eşliğindeki son okuma gününün konuğu ise Kabaağaçlı'yı Bodrum'da yakından tanıyan Hüseyin Şakar oldu. Öğrencilerle kısa süreli sohbet edip anılarını paylaşan Şakar, ailelerin yeni doğan çocuklarına Kabaağaçlı'dan isim koymasını istediklerini söyledi.

Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyesi Yazar Sönmez Taner, AA muhabirine, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın Bodrum'a kazandırdığı değerleri özellikle gençlere anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliğe yaz aylarında ara verildiğini anımsatan Sönmez, "Her ay bir okula 'Halikarnas Balıkçısı'nı ve kitabını tanıttık. Bundan çok heyecan duyduk ve güzel tepkiler aldık. Tanıtma etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bodrum'a neler kazandırdığını, bizim için ne kadar önemli olduğunu her an anlatmamız gerekir." diye konuştu.

Okuma günlerine katılan öğrenciler, müzede Cevat Şakir Kabaağaçlı koleksiyonu olarak ayrılan bölümde sergilenen, ünlü yazarın aile albümünden seçilmiş fotoğraflar ve eşyalarını inceledi.

İzmir'de 13 Ekim 1973'te kemik kanseri nedeniyle yaşamını yitiren ve Bodrum'da toprağa verilen Kabaağaçlı, ilçede doğum ve ölüm yıl dönümlerinde çeşitli etkinliklerde anılıyor.

Kaynak: AA