Fedakar Öğretmen Engelli Öğrencilerin Umudu Oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Yarımbağ köyünde öğretmenlik yapan Fatma Kubat, ders sonlarında oluşturulan kaynaştırma sınıfındaki öğrencilere ders vererek eğitimlerine katkı sunuyor.

Kubat, 7 yıllık eğitim hayatında fedakarlıklarıyla adeta göz dolduruyor. Yarımbağ İlkokulunda eğitim veren öğretmen, okulda oluşturulan Destek Eğitim Odasında 5 öğrenciye ders sonlarında okuma, yazma, resim ve müzik dersleri veriyor.

Kubat, ders verdiği öğrencilerinden 9 yaşındaki epilepsi hastası Celal Tepe'yi ise her gün evinden alıp evine bırakıyor. Öğrenci Tepe de öğretmeninin kendisine evine kadar eşlik etmesinin mutluluğunu yaşıyor.

Kubat, yaptığı açıklamada, okulda zihinsel engelli öğrencilerin olduğunu ve bu öğrencilere diğer öğrencilerle ders anlatmanın zor olduğunu söyledi.

Kaynaştırma sınıfında bulunan öğrencilere ders sonu ve boş vakitlerinde ders verdiğini dile getiren Kubat, "Öğrencilerin içindeki gücü fark etmeleri ve bir şeyleri başarabilmenin verdiği duyguyu yaşayabilmelerini sağlamak istedim. Bu konuda bir şeyler yapabildiğimi gördüm." dedi.

Kaynak: AA