Eskişehir'de 48'İnci AK Parti STK Buluşması Gerçekleşti

Eskişehir’de AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşmaları gerçekleşti. Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, STK buluşmalarının öneminden bahsederek, "Sivil Toplum Kuruluşları buluşmalarımızda sizlerden aldığımız önerileri derleyip, toplayıp Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat MYK toplantılarında arz ediyoruz” dedi.

Eskişehir'de 48'İnci AK Parti STK Buluşması Gerçekleşti
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığınca bir otelin toplantı salonunda düzenlenen "Sivil Toplum Buluşmaları" programında açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, sivil toplum kuruluşlarının hem toplum hem de siyaset için önemli unsurlar olduğunu söyledi.



“Bu konuları derleyip toplayıp Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat MYK toplantılarında arz ediyoruz”

Karacan, “Biz sizi dinlemeye geldik. Kısa bir giriş konuşmasından sonra tamamen sizleri dinlemek istiyorum. Arkadaşlarımızın sizlere verdiği kağıtları hem söyleyip hem de yazabilirsiniz. Bunları biraz evvel başkanımızın da dediği gibi bunları derleyip toplayıp Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza bizzat MYK toplantılarında arz ediyoruz. Bugün göreve geldiğimden beri 18’inci ilimizi gerçekleştiriyorum. Şuanda bizim toplamda, 48’inci toplantımız. 48 toplantı yapmışlar, biz 18’inci toplantıdayız 4 aydan itibaren. 4 ay oldu göreve geleli inşallah yılbaşına kadar da herhalde 81 ilin en az yarısına kadar 40-45 ilimizi gezip, bizzat sizlerden gelen konuları talepleri dinleyeceğiz. Burası kendi ilimiz ayrıca bildiğimiz, vakıf olduğumuz konular da var ama güncel konularda gayet olabilir. Sizlerin talepleri, sizlerin istekleri doğrultusunda ilgili kurumlara Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla ilgili bakanlıklara bizzat şahsım adına yazılıyor. Cumhurbaşkanımızı temsilen yazıyorum bakanlıklara, o bakanlıklar da gerekli cevabı ya bizler aracılığıyla gereklidir, diyebilir ya da yazılı olarak direk sizlere gönderecektir. O yüzden ben katılımız için sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karacan’ın konuşmasının ardından STK yöneticileri istek ve taleplerini hem yazılı hem de sözlü olarak iletti. Ayrıca STK Buluşmaları programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın yanı sıra AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe başkanları, oda, dernek ve çeşitli kuruluşların temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı.

Kaynak: İHA