Durur'dan Malatya'daki İşaret Olayıyla İlgili Açıklama

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, Malatya’da Alevi vatandaşların evlerine işaret konulması olayını kınadıklarını belirterek, fail veya faillerin yakalanıp cezalandırılmasını istedikleri söyledi.

Durur'dan Malatya'daki İşaret Olayıyla İlgili Açıklama
Durur, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yaşanan çirkin olayın ardından bu evlerde ve mahallelerde yaşayan halkın endişe içinde olduğunu belirtti.

Kamer Ali Durur, "Bizler bu ve benzeri olayları daha önce Maraş’ta, Çorum’da gördük. Daha sonra da birçok kez buna benzer provokasyonlar da yapıldı, ancak birçoğunda suçluların yaptıkları yanlarına kar kaldı. Toplumumuzun sinir uçlarına dokunan ve geçmişte yaşanılan acı olayları akıllara getiren bu çirkin eylemlerin tekrarlanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Halkımızı din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik eden bu kişilerin cezalandırıldığını görmek istiyoruz. Birkaç meczubun yaptığını düşündüğümüz bu olayı Malatya’da yaşayan vatandaşlarımıza mal etmek de yersizdir. Öncelikli olarak Malatya’da yaşayan canlarımız olmak üzere tüm halkımızı sağduyulu davranmaya ve oynanmaya çalışan oyunlara alet olmamasını bekliyoruz. Ancak halkımızı tedirgin etmek ve mezhepsel bir çatışma çıkarma amacı taşıyan bu eylemleri yapanların bir an önce bulunup cezalandırılmalıdır. Bizler gerek basından, gerekse Malatya’da yaşayan canlarımızla kuracağımız diyaloglar ile bu olayın takipçisi olacağız. Bu ülkede yaşayan hiçbir kesimi tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA