Çiçekçiler İstanbul'da Buluştu

9. İstanbul Süs Bitkileri Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı, yerli üreticilerin yanı sıra 20 ülkeden 300'den fazla firmanın katılımıyla açıldı

9. İstanbul Süs Bitkileri Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı (Flower Show), İstanbul'da açıldı.

CYF Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Peyzaj Mimarları Odası ve yerel üretici birliklerin desteğiyle TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, peyzaj çalışmalarında kullanılan tüm malzeme ve ekipmanlarla yeşil endüstrinin bileşenlerini bir araya getirdi.

Fuara yerli üreticilerin yanı sıra Hollanda, İtalya, Belçika, Almanya'nın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden 300'den fazla firma katıldı.

Fuarın açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Süs Bitkileri Alt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dündar, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, CYF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yüksel, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Tahir Yılmaz da katıldı.

Uysal açılıştaki konuşmasında, belediye olarak süs bitkilerinin dikimini yaptıklarını, bakımıyla da ilgilendiklerini belirtti. Uysal, sektörün büyümesi için nihai tüketiciye ulaşmanın önemli olduğunu kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ bu yıl fuarda "Hayatın merkezi doğadır." teması ile yer aldı. "Daha yaşanabilir bir dünya için daha yeşil bir dünyaya katkıda bulunalım." ana fikri ile yola çıkan şirket, ziyaretçilere stant alanı içinde tamamen ses ve ışık efektleri ile oluşturulmuş sanal bir ormanda gezinme imkanı sunuyor.

Küresel süs bitkileri ticaretinde uluslararası buluşma noktası olarak görülen ve yerli firmalar için yeni ihracat kanalları oluşturma imkanı sunarken, yabancı katılımcılara gelişmekte olan pazarlara ulaşma imkanı veren fuar, 25 Kasım'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA