CHP İstanbul Milletvekili Özcan Açıklaması

'İnsanların ve yöneticilerin şahsi egoları ve ihtirasları mantığın ve ülke çıkarlarının önüne geçerse dış ve iç politikada yanlış uygulamalarla karşı karşıya kalırız. Bir zamanlar ABD'nin taşeronuyduk şimdi Rusya'nın taşeronu olduk'

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "İnsanların ve yöneticilerin şahsi egoları ve ihtirasları mantığın ve ülke çıkarlarının önüne geçerse dış ve iç politikada yanlış uygulamalarla karşı karşıya kalırız. Bir zamanlar ABD'nin taşeronuyduk şimdi Rusya'nın taşeronu olduk." iddiasında bulundu.

Özcan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, iktidarın dış politikasını ve ekonomi uygulamalarını eleştirdi.

Döviz kurlarının sürekli artış göstermesi karşısında vatandaşların ve Türkiye'nin giderek yoksullaştığını, üreticilerin artan fiyatlar neticesinde borçlandığını ifade eden Özcan, çiftçilerin de artık veresiye aldığı mazotu litre olarak borçlandığını söyledi.

Akaryakıtın otomatik olarak her gün belli oranda zamlandığını savunan Özcan, "Akaryakıtı otomatiğe bağladıkları gibi doları da otomatiğe bağlamışlar. Bunu da gördük. Böyle zamanlarda milli tren, milli yazılım, milli uçak yerine milli bir politika uygulamamız lazım. İktidarıyla, muhalefetiyle oturup ekonominin çözümü, ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için ne yapabiliriz diye düşünmemiz lazım." dedi.

Özcan, döviz kurlarındaki artış nedeniyle yurt dışına iş yapan, özellikle de Rusya'ya deri ihraç eden firmaların iflasın eşiğinde olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı talimat vererek doları düşürecekse, iş adamlarıyla konuşarak faizleri indirebilecekse ekonomi bilimine ihtiyaç yok. Kaynağa ihtiyacımız var, sıcak paraya değil. Bunun için ihracatımızın artması, ihracat içindeki ithalat payının azalması lazım." diye konuştu.

Hükümetin dış politikasını ve özellikle Suriye'ye yönelik yürüttüğü siyaseti eleştiren Özcan, "Durup dururken Suriye politikasına, iç savaşına karıştık. Cuma günü gidip cuma namazı kılacağımızı düşünürken, Suriye'de siyasal çözüm için Soçi'de Putin ve İran ile buluşmak zorunda kalıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Soçi'deki görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmadan önce kasıtlı ve bilinçli olarak Erdoğan'ın sandalyesini iteklediğini öne süren Özcan, "Büyük devletler çok konuşmazlar, siyasetleri tavır işidir." dedi.

Özcan, "İnsanların ve yöneticilerin şahsi egoları ve ihtirasları mantığın ve ülke çıkarlarının önüne geçerse dış ve iç politikada yanlış uygulamalarla karşı karşıya kalırız. Bir zamanlar ABD'nin taşeronuyduk şimdi Rusya'nın taşeronu olduk. Dış politikayı hamasetle, öfkeyle yürütürseniz geldiğiniz nokta bu olur, dış güçlere bağımlı bir dış politikanız olur." görüşünü savundu.
Kaynak: AA