Bangladeş Afet Yönetimi Ve Yardım Bakanı Chowdhury Şanlıurfa'da

Bakan Chowdhury: 'Biz burada dua ettik. Dua ettik ki Arakanlı Müslümanların problemleri çözülsün. Bu soruna bir çözüm bulunsun onlar da kendi vatanlarına geri dönsün'

Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mufazzal Hüseyin Chowdhury, Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen tarihi Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Bakan Chowdhury başkanlığındaki Bangladeş heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak için geldikleri Şanlıurfa'da, kentle özdeşleşen ve üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl'ü gezdi.

Burada balıklara yem atan Chowdhury ve beraberindekiler, daha sonra Aynzeliha Gölü'nü gezdi.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makama da giden heyet, burada dua etti.

Chowdhury, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın "Peygamberler Şehri" olarak bilindiğini, gördükleri misafirperverlik karşısında bu unvanı hak ettiğini söyledi.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamda Arakanlı Müslümanlar için dua ettiğini anlatan Chowdhury, "Biz burada dua ettik. Dua ettik ki Arakanlı Müslümanların problemleri çözülsün. Bu soruna bir çözüm bulunsun onlar da kendi vatanlarına geri dönsün. Bu dualarımızla buradan ayrılıyoruz." dedi.

Heyet, daha sonra Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'ni gezdi.

Kaynak: AA