Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

'Son yıllarda kadına ve çocuğa yönelik şiddetin seviyesi yükseldi'.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmesinin her zaman karşısında durduklarını belirterek, "Son yıllarda kadına ve çocuğa yönelik şiddetin seviyesi yükseldi. " dedi.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 25 Kasım tarihinin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu anımsattı.

Kadına yönelik şiddetin normalleştirilmesinin her zaman karşısında durduklarını ifade eden Nazlıaka, son yıllarda kadına ve çocuğa yönelik şiddetin seviyesinin yükseldiğini öne sürerek, "Son 15 yılda gericilik hortlamıştır. Bu gericilik en fazla kadınları hedef almaktadır." görüşünü savundu.

Dün akşam bir televizyon programında "açıkça kadın düşmanlığı" içeren söylemlere yer verildiğini öne süren Nazlıaka, "Yeni dönemin Fetullah Gülen'i Nurettin Yıldız mıdır? Bu kişinin açıklamalarına iktidar kanadından bir kişi ağzını açıp da 'Sen ne diyorsun, sen şiddeti çoğaltıyorsun, şiddeti empoze ediyorsun' demiyor. Bir kişi bunu sorgulamıyor. Bu kişi açık açık kadın düşmanlığı yapmakta ve toplumu şekillendirmeye çalışmaktadır." iddiasında bulundu.

Nazlıaka, Karaman'da lise öğrencilerine "Cennete Otostop" adlı bir kitabın dağıtıldığını, kitabın terör örgütü propagandası içerdiğini ileri sürdü. Bu konuyu Meclis gündemine de taşıdığını belirten Nazlıaka, "Ne yazıktır ki bu kitap daha gelişim yaşındaki çocuklarımıza okutuluyor. Bu kitabın lise öğrencilerine okutulmasında sorumluluğu bulunan herkesi de kınıyorum. Çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA