'Aracınıza Kış Bakımını Yaptırın' Uyarısı

Havaların soğumaya başlamasıyla sürücülerin kışın yolda kalmamaları için detaylı araç bakımının yapılmasının önemli olduğu bildirildi.

Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücülerin yolda kalmamaları için antifiriz seviye ve dereceleri, lastik diş derinlikleri, motor, aks ve ön takımların bakımlarının yaptırılması gerektiğini söyledi.

Turan, ülke genelinde kış şartlarının ağır geçtiğini belirterek, "Bakımların şimdiden yaptırılması gerekiyor. İllaki kar yağmasını beklememek gerekiyor. Milletimiz son günlere bırakıyor veya bakım yapma gereği duymuyor sonra mağduriyetler yaşanıyor."dedi.

-"Kışa girerken tek başına antifriz değişimi yeterli değildir"

Kışın araç kullanmanın zor olduğunu, bu nedenle de araçların kış şartlarına göre hazırlanması gerektiğini dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Kış bakımında, aracın bütün her şeyinin bakım onarımı yapılmalıdır. Yapılmazsa kışın olumsuzluklarla karşılaşabilir sürücüler. Kışlık bakımda sadece antifriz ve silecek suyu değişimi yapıp donmayı engellemeye çalışıyorlar. Bunun yanında kışlık lastik, zincir, çeki halatı eksiklerinin giderilmesi de yeterli değildir. Radyatörlerde ki su ile akülerin çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Kışa girerken tek başına antifriz değişimi yeterli değildir."

Turan, kışlık lastikler takılırken balans ayarları da yeniden yapılması gerektiğini hatırlatarak, "Kış şartları kendisinin iyice hissettirmeden bakımların yapılması sürücülerin rahat bir kış geçirmesini sağlar. Araçlarda çekme halatı, zincir, reflektör gibi ekipmanların da mutlaka bulundurulması gerekiyor. Kışın araçlar için kış lastiği kesinlikle olmalıdır. Kış lastiği, aracın kaymasına ve kaza yapmanıza engel olur." diye konuştu.

Kaynak: AA