AK Parti'den Çocuklara Yardım

AK Parti Eskişehir Kadın Kolları üyeleri, bugüne kadar bin 805 çocuğa yardımda bulundu.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, ilçe kadın kollarının kongrelerini başarıyla tamamladıklarını, i̇l kadın kolları kongresi için de hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Yardımsever, kardeşlik duygusunu bilen bir millet olduklarının altını çizen Yalçın, şunları bildirdi:

"Allah milletimizden razı olsun. Bugün de çocuklarımızı sevindiyoruz. Onların yüzünde tebessüm olmak, onları mutlu etmek dünyadaki en güzel şey. Bugüne kadar bin 805 çocuğumuzu sevindirdik. Ramazan ayında bin 498 çocuğumuz, okullar açıldığından itibaren 305 çocuğumuzun ihtiyacını karşıladık. Bu çalışmalarımızı ilçelerimizde de yapıyoruz. Geçen hafta Mahmudiye ve Han ilçemizdeki çocuklarımızlaydık. Bu hafta Alpu ilçemiz var."

Yalçın, çocukların her birinin pırlanta gibi olduğunu belirterek, çocukları mutlu etmenin, yüzlerinde tebessüm olabilmenin önemine değindi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu anımsatan Yalçın, şunları kadetti:

"Dünyanın birçok yerinde şiddetin her türlüsüne maruz kalan, yaşanan savaşlar yüzenden yitip giden çocuklarımız var. Bugün Avrupa'da 10 binin üzerinde kaybolan mülteci çocuk var. Halep'te, Myanmar'da, Filistin'de yitip giden çocuklar, Afrika'da açlıktan ölen çocuklar var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çocuklarımız için yaptığı çalışmalarda sağlık ve eğitim hizmeti, çocuk bakım hizmetleri, koruyucu aile, sosyal ekonomik destek, çocukların ailelerinin yanında bakım desteği hizmeti gibi çalışmalar var. Dünyada çocuklara karşı en şefkatli ve en cömert milletin mensuplarıyız, çocuklarımızın haklarını her gün daha fazla iyileştirmek için onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Çocuklarımıza vereceğimiz en güzel hediye onlara şefkatle yaklaşmak, sevgiyle yeşertmektir."

Kaynak: AA