25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşu

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sezen mesajında, Serhat şehri Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

25 Kasım'ın tarih boyunca birçok kez savaşlara ve işgale uğramış Edirne'nin kurtuluşunun adı olduğunu ifade eden Sezen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin ve daha birçok isimsiz kahramanımızın mücadelesi sayesinde vatanlaşmıştır. Sıkıntılar ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bizler de o gün vatan, millet, bayrak için verilen anlamlı mücadeleleri, kazanılan zaferleri, ödediğimiz bedelleri ve tarihimizi gelecek kuşaklara iyi aktarmalı aynı ruhla canları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emanetine sahip çıkarak birlik ve beraberlik içinde Ülkemizi dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak tarihsel sorumluluğumuz ecdadımıza borcumuzdur.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve daha nice isimsiz kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyor Edirne'li hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA