Yağışlar Çiftçiye Can Suyu Oldu

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: 'Yeni sezon için ekimlerin yapıldığı dönemde yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Toprak suya doydu'

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yeni sezon için ekimlerin yapıldığı dönemde yağan yağmurun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ve toprağın suya doyduğunu belirtti.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yağmurun Çukurovalı çiftçiye bereket olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz sezon yağışların yetersiz olması ve geç başlaması nedeniyle bölge çiftçisinin sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Doğan, ürünlerin yetişme döneminde yağmurun olmamasının üreticiyi sulama yapmak zorunda bıraktığını belirtti.

Doğan, bu yıl yağışların geçen seneye göre daha erken başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yeni sezon için ekimlerin yapıldığı dönemde yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Toprak suya doydu. Yağmurun ekili arazilere zarar vermemesi de bölge çiftçimiz için sevindirici bir gelişme. Bölgemizde ekimi yapılan pamuk ve mısırın hasadı tamamlandı. Yağmurlar, hasat bitmeden başlamış olsaydı üreticimizi ciddi zarar görebilirdi. Ancak korkulan olmadı. Yağan yağmur, başta buğday, marul ve yeşil soğan olmak üzere ekimi yapılan sebzede verimimin artmasını sağlayacak."
Kaynak: AA