Trabzon'da En Çok Atık Pil Toplayan Okula Ödül

Trabzon'da en çok atık pil toplayan okulun ödüllendirileceği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından, atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda il genelindeki okulların idareci ve eğitici personellerine yönelik eğitim programı düzenlendiğini belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gümrükçüoğlu, programa 340 eğitimcinin katıldığını, katılımcılara pillerin verimli kullanılması, insan ve çevre sağlığına zararları, toplanması ve bertarafına yönelik eğitim semineri verildiği kaydedildi.

Gümrükçüoğlu, atık pil toplama çalışmalarının sürdüğü de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Trabzonumuzda en çok atık pil toplayan okulumuza, ihtiyaca göre çocuk parkı ya da spor salonu kazandıracağımızı geçen yıl ifade etmiştik. İlimizde atık pillerden kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek için düzenlediğimiz atık pil toplama kampanyası 30 Nisan 2018’de sonuçlanacaktır. Kampanya kapsamında en çok atık pil toplayan okulumuza verdiğimiz sözümüzü kısa sürede yerine getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde her yıl en az on okulumuza çocuk parkı ya da spor salonu kazandırıyoruz. En çok atık pil toplayan okulumuzun da bir ihtiyacını karşılayacağız."

Kaynak: AA