Spor Bilimleri'nde Wing Tsun Konuşuldu

"Wing Tsun Panel ve Workshop" Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri'nde Wing Tsun Konuşuldu
Doç. Dr. Kerim Y. Şimşek’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Wing Tsun eğitmenleri Musa Candemir ve Büşra Dönmez konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan Şimşek "Musa hocamız bir girişimci. Aynı zamanda sizler gibi bu okulda bir rekreasyon bölümü öğrencisiydi. Kendisi bu anlamda güzel bir rol model. Musa hocamızın deneyimleri bizim için önemli diye düşünüyorum" dedi.

Panelde konuşmacılardan ilk söz alan kişi Musa Candemir oldu. Candemir başarı için sektörde farklılaşmanın önemine vurgu yaparak, "Okul okurken önünüzü pek göremiyorsunuz. Ben öğrencilik zamanlarımda da dövüş sanatlarıyla ilgileniyordum aslında. Bir arkadaşım aracılığı ile Wing Tsun ile tanıştım. Daha sonra mezun oldum ve çeşitli salonlarda dersler vermeye başladım. Yaklaşık 9-10 yıl kadar spor salonlarında ders verdim. Burada çeşitli sıkıntılarla karşılaştım" dedi.

Kendi spor salonunu açmaya karar verdiğinden bahseden Musa Candemir sözlerine şöyle devam etti:

"Sıkıntı spor salonu açmayı düşünmek değil, nasıl bir spor salonu açacağını düşünmen lazım. Senin hayalinde sadece aletlerin olduğu bir yer mi? Yoksa gerçekten farklılık mı oluşturmak istiyorsun. Bizim salonumuzda sadece Wing Tsun var ve haftada 40 saat derse giriyorum. Buradaki öğrencilerin çoğunun haftada 40 saat dersi yoktur. Bu büyük bir farklılık. Biz bunu hayal ettik. Hep hayallerimizi gerçekleştirmeye çalıştık ama daha gerçekleştiremedik. Çünkü benim hayalim gerçekleşirse biter. İlerleyebilmek için sürekli beslenmen lazım. Spor salonu açacaksan bir farklılık oluşturmalısınız. 25 bin liraya koşu bandı varken, yüzme havuzu olan spor salonu varken neden sana gelsin? Bunun için değişiklik oluşturmak gerek."

4 yıldır Wing Tsun yaptığından bahseden Büşra Dönmez kadınların Wing Tsun’daki yeri hakkında konuştu ve şu ifadelere yer verdi,

"4 yıldır hem öğretiyorum hala öğreniyorum. Erkeklere oranlara bizim daha fazla savunmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu branşta kadınların daha çok olması gerektiğini düşünüyorum. Kadınların erkekler kadar güçlü bir kas yapısı yok elbette ama kadınlar zor durumlardan aklını ve tekniğini kullanarak sıyrılabilirler. Wing-Tsun kendi felsefesi ile güçsüzlük psikolojilerini yenebilmeleri anlamında da kadınlara yardımcı oluyor."

Panelde soru-cevap kısmınından sonra workshop’a geçildi workshop’ın ardından ise etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA