Sosyal Medyada Terör Propagandasına Gözaltı

Adıyaman'da sosyal medya üzerinden terör propagandası yaparak halkı eylem ve provakasyona davet eden kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada terör propagandası yapan ve halkı eylem ile provokasyona davet eden kişilere yönelik çalışma başlattı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde terör propagandası yapan G.Ç, adlı şahıs gözaltına alındı.

Şüphelinin ev ve iş yerinde yapılan aramada ele geçirilen 2 akıllı telefon ve bu telefonlara ait kartla 2 bilgisayar, 6 hafıza kartının yanı sıra bazı dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu.

Şüphelinin sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yapıldığı, sosyal paylaşım sitesi üzerinden halkın eylem ve provokasyona davet edildiği, son dönemde "Tütünüme Dokunma" adı altında Adıyaman'da gerçekleştirilen protesto gösterilerine öncülük ederek halkı ve tütün üreticilerini güvenlik güçlerine ve hükumet temsilcilerine karşı kışkırttığı belirtildi.

Ayrıca, kamu düzenini bozmak için gerek Kobani eylemlerinde gerekse terör örgütünün önem atfettiği günlerde terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin talimatlarına uygun eylem çağrısında bulunduğu tespit edildi.

Kaynak: AA