Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Birecik Kaymakam Kadir Perçi ilçede halk toplantısı düzenledi.Kaymakam Kadir Perçi ile kurum amirleri Keskice, Geçittepe, Surtepe ve Meteler mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.Perçi, burada yaptığı konuşmada halk toplantıların sorunların tespiti konusunda çok verimli geçtiğini söyledi.Toplantının ardından Kaymakam Perçi, mahalleri gezdi.- Viranşehir Belediyesinin çalışmaları

Viranşehir Belediyesi çalışanları sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık taraması kapsamında personelin akciğer grafisi, işitme testi, solunum fonksiyon testi, kan sayımı testlerini içeren sağlık taraması yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Şık, yaptığı açıklamada belediye bünyesinde çalışan personelin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

- Viranşehir Belediyesinden eğitime destek

Viranşehir Belediyesi, "7 Dost, 7 Kitap" projesi kapsamında temin ettiği kitapları okullara dağıttı.

Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada belediyenin Viranşehir Önder Derneği tarafından başlatılan projeye destek vermek amacıyla çalışma başlattığını söyledi.

Projeye 6 bin kitapla destek verdiklerini aktaran Çimşit, "7 Dost 7 Kitap projesi ile öğrencilerimiz her ay farklı bir kitabı dahil oldukları grup içinde okuyacaklar. 7 ayın sonunda bir öğrencimiz 7 kitap okumuş olacak. Ayrıca grup içinde aynı kitap 7 ay içinde 7 farklı öğrenci tarafından okunacak. Öğrencilerimize okumayı sevdirmek gerekiyor. Öğrencilerimize okuma bilinci aşılayarak, okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren bireyler yetiştirmiş olacağız." dedi.

Viranşehir Önder Derneği Başkanı İbrahim Turgut da projeye destek verenlere teşekkür ederek "Cehaleti yenmenin yolu kitap okumaktan geçer." dedi.

Kaynak: AA