Kepez'e 26,4 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, ilçeye 2018 yılında 26 milyon 428 bin lira tutarında yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallelerdeki elektrik yatırımlarında yaşanan sıkıntılara hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi için muhtarlar ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerini düzenlediği toplantıda bir araya getirdi.

Başkan Tütüncü'nün ev sahipliğinde Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, şirket bürokratları, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile 66 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda tek tek söz verilen muhtarlar, elektrik arızalarına hızlı şekilde müdahale edilmesini, hizmet ömrünü tamamlayan elektrik direklerinin ve trafoların yenilenmesini, sokak aydınlatmasında yaşanan arızaların giderilmesini, imara uygun konut yapımının tamamlandığı mahallelerde elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasını, iletim hatlarının yer altına alındığı bölgelerde ise asfalt yamasının kaliteli yapılmasını istediler.

Mahallelerde sokak aydınlatması ve şirketin çalışmalarıyla ilgili birçok istekle karşılaştıklarını dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, "Muhtarlarımız, elektrikle ilgili sorunlarını aktaracak muhatap bulamadıklarından yakınıyorlardı. Düzenlediğimiz toplantıyla muhtarlarımıza, mahallelerindeki elektrik yatırımlarıyla ilgili sorunlarını yüz yüze iletebilecekleri bir ortamı hazırlardık." dedi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu da yatırımların koordineli şekilde yapılması, sorunlara hızlı şekilde müdahale edilmesi bakımından muhtarlarla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Müdüroğlu, 2013'ten bugüne kadar Kepez'de 106 milyon liraya yakın yatırım yaptıklarını belirterek, "2018'de Kepez'in muhtelif mahallelerinde 26 milyon 428 milyon liralık yatırım yapacağız. Hizmet ömrünü tamamlayan elektrik direklerini yenileyeceğiz. Bugüne kadar Kepez'de 147 yeni trafo yaptık. Yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan, Fabrikalar, Karşıyaka, Emek, Şafak, Yeni Mahalle, Atatürk, Yeni Emek ve Gündoğdu mahallelerinde elektrik iletim hatlarını yer altına aldık. Belediyemiz ile koordineli şekilde çalışarak ilçede mahallelerde elektrik iletim hatlarını yer altına almaya devam edeceğiz. Kışın elektrik kesintisinin yaşanmaması için de gerekli tedbirleri aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA