Kendisi Gibi Engelli Vatandaşları İçin Türkçe Öğreniyor

Adıyaman'da yaşayan 50 yaşındaki bedensel engelli Neda Sevhil, Türkçe öğrenerek kendisi gibi engelli vatandaşlarına yardımcı olmak istiyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'a yerleşen 50 yaşındaki bedensel engelli Neda Sevhil, Türkçe öğrenerek kendisi gibi engelli olan Türkiye'deki vatandaşlarına yardımcı olmak istiyor.

Yaklaşık bir yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Sevhil, Adıyaman'daki akrabalarının yanına yerleşti.

Türkiye'ye uyum sağlamak ve halkla iletişim kurabilmek için Türkçe öğrenmeye karar veren Sevhil, Adıyaman Halk Eğitim Merkezine başvurdu.

Burada düzenlenen Türkçe okuma yazma kursuna katılan Suriyeli kadının en büyük hayali Türkiye'deki Suriyeli engelli akranlarına yardımcı olmak.

Sevhil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te yaşadığını ve iç savaş sırasında abisinin yanında kaldığını söyledi.

Abisinin atılan varil bombası sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını dile getiren Sevhil, şöyle devam etti:

"Bir yıl önce Türkiye'ye geldim ve Adıyaman'a akrabalarımın yanına yerleştim. Burayı çok sevdim. Türk insanı çok yardımsever. Doğuştan bedensel engelliyim. Türkçe okuma yazma öğreniyorum. Türk insanıyla iletişim kurmak, onlarla sohbet etmek istiyorum. İnşallah okuma yazmayı iyice öğrenip Türkiye'de bulunan Suriyeli engelli kardeşlerime yardımcı olmak istiyorum."

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç ise, kentte bulunan Suriyeli sığınmacılara yönelik okuma yazma kursu düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 300 kişiye Türkçe eğitimi verdiklerini aktaran Özbilgiç, "Suriyeli bedensel engelli kardeşimizi tebrik ediyorum. Özellikle kendisine teşekkür ederim. Çok azimli ve hedefleri olan birisi. Yabancı uyruklu kişiler güzel Türkçe'yi öğrenmek istiyorlar. Biz de bu konuda memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Kurs öğretmeni Kudret Melek Çalışır da, Suriyeli Neda Sevhil'in çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, kendilerine hiçbir engelin öğrenmeye engel olmadığını öğrettiğini kaydetti.
Kaynak: AA