Kanser Tedavisi Gören Ayşe'nin Güney Kore Macerası

İçel'in Tarsus ilçesinde 4 yıldır yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Baldaz'ın görmeyi çok istediği Güney Kore'ye yaptığı seyahat güzel anılarla tamamlandı Gezisi kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen Baldaz, kentteki tarihi ve turistik yerleri gezmesinin yanı sıra sevdiği müzik gruplarıyla da bir araya geldi.

İçel'in Tarsus ilçesinde, 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Havin Ayşe Baldaz'ın internetten tanıyıp kültürüne ilgi duyduğu Güney Kore'ye yaptığı gezi birbirinden güzel anılarla sona erdi.

Hastalığı dördüncü evreye gelen ve Güney Kore'yi görme hayali Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi aracılığıyla gerçeğe dönüştürülen Baldaz, program kapsamında Seul'de renkli etkinliklere katıldı.

Kentteki tarihi yerleri gezen, Güney Kore'nin kültürü hakkında bilgi sahibi olan Baldaz, sevdiği müzik gruplarıyla da bir araya geldi.

Baldaz, Güney Kore'de gençlerin büyük ilgi gösterdiği, kendisinin de hayranı olduğu "Astro" grubunun üyeleriyle buluşup hatıra fotoğrafı çektirdi. Grubun katıldığı bir televizyon programı sonrası gerçekleşen buluşmada Baldaz büyük heyecan yaşadı.

"The Painters Hero" adlı grubun da gösterisini izleyen Baldaz'a grup üyeleri ebru sanatıyla yaptıkları bir resmi hediye etti.

Bu arada, Güney Kore'ye gelen Baldaz'ın hayalinin gerçeğe dönüştürülmesi ülke basının da dikkatini çekti. Baldaz'ın durumu ve yaşanan süreçle ilgili Seul'daki bazı medya kuruluşları internet sitelerinde haber yaptı.

- Güney Kore'de sağlık kontrolü

Ülkedeki programının son gününde Incheon şehrine geçen Baldaz, Incheon Turizm Organizasyonu yetkililerinin düzenlediği tura katıldı.

Çin Mahallesi'ni gezen Baldaz, daha sonra INHA Uluslararası Tıp Merkezinde sağlık kontrolünden geçti.

Muayeneyi yapan Başhekim Shin Ho Chol, Baldaz'da uzun ve yorucu seyahat nedeniyle herhangi bir olumsuzluk meydana gelmediğini, moralinin üst seviyede olmasının da tedavisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Baldaz, son olarak da Songdo Central Park'ta tekne gezisine katıldı.

Havin Ayşe Baldaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore seyahatinin çok güzel geçtiğinin ifade ederek "Çok güzel yerler gezdim. Sevdiğim gruplarla tanıştım. Konserlere özel konuk olarak gittim. Çok güzel geçti her şey." dedi.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi'nin yanı sıra Kore Kültür Merkezi, Asiana Hava Yolları ve GOA Seyahat Acentası tarafından ortaklaşa oluşturulan yaklaşık bir haftalık programı tamamlayan Baldaz, beraberindeki babası Abdulbaki Baldaz ve üvey annesi Nuran Baldaz ile yarın sabah Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkacak.
Kaynak: AA