Huzurevinde Öğretmenler Günü Kutlandı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde ilkokul öğrencileri, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan emekli öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu öğrencileri, merkezi ziyaret ederek huzurevi sakinlerinden emekli öğretmenlere çiçek verip, pasta ikram etti, şiir okudu.

Öğrencilere teşekkür eden emekli öğretmenlerden 80 yaşındaki Neval Özdemir, "Öğrencileri o kadar çok özledim ki, çoktan beri öğrencilerle buluşmak istiyordum. Bunu söylemekten de çok çekiniyordum. Bu sevgi bana o kadar çok şey yaptı ki, ‘Hadi Neval teyzem, hadi öğretmen teyzem’ falan kendiliğinden sesler yarattım aklımca. Birden öğrencileri görünce acaba bende bir tuhaflık, değişiklik olacak mı diye kaldım bir müddet." diye konuştu.

Emekli öğretmen 80 yaşındaki Şahin Çakır da "Ömrümün en müstesna gününü yaşıyorum. Çocukların arasında bulunmak, kar çiçeklerinin içinde bulunmak, sümbüllerin arasında bulunmak, ömrümün en güzel günü. Unutamayacağım bir günü yaşıyorum. Gözyaşlarımı zapt edemedim." dedi.

Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Alparslan Yılmaz da ’"Bugün huzurevinde kalan 2 emekli öğretmenimizin öğretmenler gününü kutlamak ve onları mutlu etmek amacıyla geldik. Öğrencilerimiz programlarını sundular ve bir nebze olsun unutulmadıklarını kendilerine hissettirdik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA