Hayırseverden Eğitime Destek

Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu tarafından yaptırılan Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu'nun açılışı yapıldı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, hayırsever Müşerref Muhtaroğlu tarafından yaptırılan Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu törenle açıldı.

Peçenek Mahallesi’nde inşa edilen okulun açılış törenine, Ankara Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, hayırsever Müşerref Muhtaroğlu ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Topaca, hayırseverlere okul yapma çağrısında bulundu.

Topaca, "Türkiye, büyük bir ülke, Ankara büyük bir kent. Elbette sorunlarımız da yok değil. Ankara’da toplam 965 bin öğrencimiz var. 2 bin 850 okulumuz, 40 bin dersliğimiz, 62 bin öğretmenimiz var. Tabi Ankara’daki öğrencilerimiz dünyadaki pek çok ülkenin nüfusundan çok. Devletimiz, hükümetimiz aldığı bir kararla 2019-2020 eğitim öğretim dönemine kadar tüm ülkede ikili eğitimi sona erdirerek tekli eğitime geçiş kararı aldı." dedi.

Ankara’daki okul ihtiyaçları noktasında ilçelerde toplantılar yaparak durum tespitinde bulunduklarını belirten Topaca, desteklerinden dolayı ilçe belediye başkanlarına ve Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de "Müşerref hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim de bu güzel yuva hürmetine sizleri de şereflendirir." diye konuştu.

Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu da “Evlatlarımızın iyi bir insan olmasını istiyorum. Atatürk’ün emanet ettiği ülkemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Allah’ın verdiği nimeti, bu güzel kurumlara harcamak beni çok mutlu ediyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.
Kaynak: AA