Dünya Çocuk Hakları Günü

Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Sorumlusu Gökyokuş: 'Gerçekleştirdiğimiz projeyle, beraber okuyan Türkiyeli ve mülteci çocukların iletişimlerini ve birlikteliklerini güçlendirmeyi hedefledik'.

Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nce (SGDD), İzmir'de eğitim gören Türk ve Suriyeli öğrenciler için çocuk şenliği düzenlendi.

SGDD'ye bağlı Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi'nce, Buca Recep Ersayın İlkokulu'nda eğitim gören Türk ve Suriyeli öğrenciler için, "Aynı güneşin altında" temasıyla çocuk şenliği gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte müzik eşliğinde dans eden çocuklar, sihirbaz gösterisini beğeniyle izledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Asam Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Sorumlusu Nazlı Gökyokuş, Türkiye'deki mülteci çocukların sosyal uyumlarını desteklemek amacıyla kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda İzmir'de en fazla mülteci çocuğun bulunduğu Recep Ersayın İlkokulu'nda etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Gökyokuş, "Aynı güneşin altında temasıyla gerçekleştirdiğimiz projeyle, beraber okuyan Türkiyeli ve mülteci çocukların iletişimlerini ve birlikteliklerini güçlendirmeyi hedefledik. Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında çocukları bir araya getirerek bir etkinlik düzenlemek istedik. Böylece iletişimlerini arttırmayı ve kaynaşmalarını sağlamayı istedik. Hem bu okulda hem de başka okullarda bu tarz çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Okul Müdürü Murat Taşoğlu ise okullarında 250 Suriyeli mültecinin eğitim gördüğünü belirterek, öğrenciler arasında kaynaşma ve kardeşlik duygularını arttırma adına dernekle çalışma başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin yanı sıra ailelere yönelik de eğitim çalışmaları yapacaklarını aktaran Taşoğlu, etkinliklerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
Kaynak: AA