Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kritik kararlar alacağız

Soçi'de başlayan kritik toplantı öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik kararların alınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kritik kararlar alacağız
Suriye'nin geleceği için büyük önem taşıyan görüşme bugün Rusya'nın Soçi şehrinde başladı. Rusya'nın ev sahipliğinde yapılan zirveyle ilgili konuşan Putin, 'Suriye'de siyasi uzlaşı için yeni bir aşamaya geldik' dedi.

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye'nin geleceğinin konuşulduğu üçlü zirve başladı. Soçi'deki üçlü zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katılıyor.

'KRİTİK KARARLAR ALACAĞIZ'

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm konuları üçlü formatta ele alma fırsatımız oldu. Bugün kritik kararlar alacağımızı düşünüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kritik kararlar alacağız

PUTİN TAVİZ VERİLMELİ


- Soçi'de Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katıldığı üçlü zirve başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin DEAŞ tarafından ele geçirilmesini engellediği için Türkiye ve İran'a teşekkür etti.

- Putin, 'İç savaşı bitirmek için gerçek bir fırsat var' ifadelerini kullandı. Putin, Suriye'de uzlaşmanın Cenevre süreciyle tamamlanacağını söylerken, Erdoğan ve Ruhani'ye 'Şimdi yeni bir aşamaya geçiyoruz' dedi.

- Putin, Suriye'de anlaşma için Suriye hükümeti dahil tüm tarafların taviz ve imtiyazlarda bulunması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kritik kararlar alacağız

ÜÇLÜ ZİRVE BAŞLADI


- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Soçi'de Sanatoryum Rus'taki Suriye konulu üçlü zirvesi saat 16.40'ta başladı.