Banka Kartı Dolandırıcısı Yakalandı

Ankara'da polis, bir kişinin üzerinde, çeşitli bankalara ait ve değişik isimlere düzenlenmiş çok sayıda banka kartı ile farklı isimlere ait kimlik fotokopileri ele geçirdi Gözaltına alınan ve 16 suçtan aranan şüphelinin, ele geçirdiği kişisel bilgileri kullanarak kopyaladığı banka kartları aracılığıyla çok sayıda vatandaşın banka hesaplarını boşalttığı tespit edildi.

SERTAÇ BULUR/CANKUT TAŞDAN - Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü sivil ekiplerinin dikkatli çalışması sonucu gözaltına alınan şüphelinin, ele geçirdiği kişisel bilgileri kullanarak kopyaladığı banka kartları aracılığıyla çok sayıda vatandaşın banka hesaplarını boşalttığı tespit edildi.

Kırım Caddesi üzerinde uygulama yapan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler, davranışlarından şüphelendiği bir kişiyi durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Kimlik sorgulamasında 16 ayrı suçtan arandığı öğrenilen Bertan D'nin üzerinde ve çantasında yapılan aramada, bir dizüstü bilgisayar, harddisk, değişik banklara ait farklı isimler adına düzenlenmiş çok sayıda banka kartı, 4 sim kart ile çok sayıda kişiye ait kimlik fotokopisi ele geçirildi.

Gözaltına alınan Bertan D. emniyete götürüldü.

Alınan ifade ve yapılan çalışmaların ardından şüphelinin, ele geçirdiği kişisel bilgileri kullanarak banka kartlarını kopyaladığı, daha sonra bu kartları kullanarak çok sayıda vatandaşın banka hesaplarını boşalttığı tespit edildi.
Kaynak: AA