Artvin Belediyesinden İçme Suyu Projesi

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kentin yıllık su sorununu çözecek "Hatila İçme Suyu" Projesi kapsamında, yapılan içme suyu arıtma tesisi inşaatında çalışmaların sürdüğünü bildirdi.



Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin Katrevan bölgesinde inşa edilen konvansiyonel tip arıtma tesisinde, günlük 22 bin metreküp suyun arıtılarak kent merkezine içme suyu olarak verileceğini kaydetti.

Kocatepe, milli park sınırları içinde yer alan Hatila bölgesinden şehir merkezine 33 kilometrelik bir hat ile gelen projede, çalışmaların yaklaşık yüzde 70'inin tamamlandığını bildirdi.

Projenin tamamlanmasıyla 53 bin nüfusa yetecek miktarda içme suyuna kavuşulacağını aktaran Kocatepe, "Projede bir yandan suyun geçeceği hat döşeme işlemleri gerçekleştirilirken, diğer yandan da Katrevan bölgesinde depo, işletme ve arıtma sistemi kurma işlemleri yürütülüyor. Su kalitesi yönünden çok iyi değerlere sahip Hatila suyu diğer hiçbir kaynağa ihtiyaç kalmaksızın, Artvin'in gelecek 50 yıldaki su ihtiyacını karşılayacak nitelikte. 2018'in ortalarına doğru projeyi tamamlamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA