Altınova'ya Yeni AVM

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: 'Açılışını yaptığımız bu ticari ünitenin içerisinde 155 adet mağaza var. Burada 2 binden fazla hemşehrimiz istihdam edilecek'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar problemini çözdükleri Altınova'nın, yeni yatırımlarla istihdama katkı sağlayan ve şehri zenginleştiren bir bölge haline geldiğini bildirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tütüncü, Altınova Sinan Mahallesine inşa edilen Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin açılışına katıldı.

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, göreve geldiği 2009'da Altınova'da, imar ve şehircilik problemlerinin bulunduğunu anımsattı.

Uzun ve sabırlı bir çalışma sonucunda bölgenin imar ve şehircilik problemlerinin çözüldüğünü kaydeden Tütüncü, bugün Altınova'nın Antalya'nın önemli bir ticari alanı haline geldiğini bildirdi.

Bölgeye Antalya'nın en büyük alışveriş merkezini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tütüncü, şöyle devam etti:

"Belediye olarak yatırımcının önününü açarsanız, yatırımcıya bölgeyi cazip hale getirirseniz, bürokratik engelleri kaldırırsanız ve yıllardır çözülemeyen sorunları çözerseniz o zaman yatırımcı da şehrin ekonomisine yön verecek, değer kazandıracak önemli yatırımları bölgeye getirir. Böylece istihdama, ticari hareketliliğe büyük bir katkı sağlamış oluruz. Bu müşterek çalışmaların neticesinde kazanan her zaman şehir ve şehrin ekonomisi olmuştur. Açılışını yaptığımız bu ticari ünitenin içerisinde 155 adet mağaza var. Burada 2 binden fazla hemşehrimiz istihdam edilecek. AVM'nin ikinci kısmı tamamlandığında tahmin ediyorum ki 5 binden fazla kimsenin istihdam edilecek. Her yatırım, iş, aş ve ekmek demek."

Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ile beraber Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Tütüncü, daha sonra alışveriş merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: AA