25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Doğru

25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Günü dolayısıyla Solo Türk'ün 25 Kasım'da gösteri sunacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 25 Kasım Cumartesi Günü saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinliklerin saat 11.30’da Talatpaşa Caddesi’nde düzenlenecek olan Kurtuluş Korteji’yle devam edeceği ifade edildi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Kurtuluş Şenliği Korteji’ne tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin geçit yapacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi Solo Türk, Edirne semalarında gösteri yapacak. Edirne'de üç yıl önce 25 Kasım 2014 tarihinde kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamalarında yaptığı gösteri ile büyük beğeni toplayan Solo Türk, Edirne Belediyesi’nin önünde bir kez daha Edirneliler ile buluşacak. Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapan sultanlar şehri, şehirlerin sultanı Edirne’nin kurtuluşunun 95. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne Halkını, Edirne'nin kurtuluş coşkusuna ortak olmaya çağırdı."

Kaynak: AA