22 Kasım Diş Hekimleri Günü

Edirne'de, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Edirne ve Kırklareli Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Haluk Çaylı, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada ağız ve diş sağlığı hastalıklarının büyük yer tuttuğunu söyledi.

Ağız ve diş sağlığı hastalıklarının kalp ve şeker hastalıkları, büyüme bozuklukları ile erken doğumlara neden olduğunu anlatan Çaylı, "Tüm vatandaşlarımız sağlıkları açısından ağız ve diş sağlığına özen göstermelidir. Bu arada sağlıkta şiddet yasasına da değinmek istiyorum. Son 5 yıl içerisinde 55 bin sağlık çalışanımız ve doktorlar şiddete maruz kalmışlardır. Bu olayı camia olarak şiddetle kınıyoruz. En yakın zamanda da hükümetin şiddet yasasını çıkarmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Odalarına kayıtlı diş hekimleri sayısının az olduğunu aktaran Çaylı, bu nedenle törene katılımın da az olduğunu kaydetti.

Törenin ardından 60 yıllık diş hekimi Tekin Sayınbaş'a (83) plaket verildi. Sayınbaş da hekimliğin renk, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin yapıldığını söyledi. Hekimliğin bilgi ve özveri gerektirdiğini dile getiren Sayınbaş, çocukların küçük yaşlardan itibaren diş hekimine götürülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA