Tunceli'de Ekonomik Değerlendirme Toplantısı

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kentte yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında ekonomik durum değerlendirme toplantısı düzenledi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan Sonel, yapılacak toplantının kente hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tunceli'de göreve başladıktan sonra ekip çalışması yaparak, merkez ve 7 ilçede hep birlikte sorunları tespit ettiklerini belirten Sonel, aynı mantıkla da sorunların çözülebileceğini söyledi.

Tunceli'nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirten Sonel, şunları söyledi:

"Tunceli'de göreve başladıktan sonra Valilik ve belediyemizdeki vatandaş görüşmelerinde, ayrıca ev ziyaretlerimizde kentte işsizlik olduğunu ve iş talep edildiğini gördük. Başlattığımız çalışmalarla şu anda özel bir girişimcinin hayata geçirdiği tekstil atölyesinde 150 kadın çalışıyor ve kısa sürede 100 kişi daha orada başlayacak.

Hedefimiz ise 19 Mayıs'ta bin 62 kişi bu atölyede çalışacak. İkinci bir girişimcimiz de yine ikinci bir tekstil atölyesi kuracak ve orası da 162 kişiyle başlayıp 500 kişiye kapasitesini artıracak. Üçüncü bir girişimcimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. O da projelerini hayata geçirirse 2018 yılında ilimizde 2 bin kişiye iş kapısı açmış olacağız."

Yatırımları ve yatırım yapacakları Valilik ve Belediye olarak desteklediklerini anlatan Sonel, şöyle devam etti:

"Bizler kentin en önemli sorunlarını çözmek için çalışma başlattık ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İlimize yatırım yapacak iş adamlarına da her türlü desteği sunuyoruz ve bu desteklerimiz devam edecek. Kentimizde vatandaşın özlem duyduğu ve beklentisi olan yeşil alanlarını çoğaltıyoruz. Modern parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme ve spor alanları yapıyoruz.

Bu alanlar 200 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu çalışma tamamlandığında bu güne kadar kente yapılanların 1.5 katında bir yeşil alan vatandaşın hizmetine sunulmuş olacak. Ayrıca kent alt ve üst yapısını yeniliyoruz. Ovacık ilçesinden 80 kilometreden Munzur suyunu kente getirerek içme suyu sorununu kalıcı olarak çözeceğiz. Ovacık ilçesindeki yöre halkı tarafından inanç merkezi olarak kabul edilen Munzur Gözlerinin bulunduğu alanı yöreye uygun, doğallığını bozmadan, estetik bir şekilde yeniden düzenleyerek modern bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Kent merkezinde belediyemize ait iş yerlerimizi modernize ederek kiracılarımıza geri vereceğiz. Kentin önünü açmak için imar düzenlemesi yapıyoruz. Yapılan tüm yatırımlar ilimize vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Toplantı, belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarının yapılan ve yapılması planlana yatırımlar hakkında görüşlerini bildirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA