Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası

Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Tamer Şenel, ağız ve diş hastalıkları dünyanın hemen tüm bölgelerinde en sık görülen sağlık sorunları arasında olduğu bildirdi.

Başhekim Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, yaşam kalitesi açısından önemli kayıplara yol açan ağız diş hastalıklarının, şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, büyüme-gelişme geriliği, erken doğum gibi birçok sağlık sorununun gelişmesinde rol oynadığını gösteren kanıtların sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

22 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla hazırladıkları etkinliklerle halkı ağız ve diş sağılığı konusunda bilgilendirmek ve ağız ve diş sağlığı hastanesinde verilen hizmetlerden haberdar etmeye gayret gösterdiklerini aktaran Şenel, şöyle devam etti:

"Ağaç yaş iken eğilir mantığı ile bu hafta boyunca kreşler, okullar ve belediyenin sosyal tesislerinden hafta sonu hizmet alan çocuklarımıza ağız ve diş sağlığının önemiyle ilgili eğitimler vermekteyiz. Halkımıza daha etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla hastanemizde 182 MHRS randevu sistemine geçilmiş olup, hastalarımız zaman kaybına uğramadan geldiklerinde hemen muayenelerini olabilmektedirler. Hastalarımıza daha iyi ve nezih bir ortamda hizmet sunmak amacıyla 2015 yılında yeni binamızın hizmete girmesiyle ve bu yılda Nimet Bayraktar kısmını yenileyerek hem hastalarımız hem de çalışanlarımız için daha güzel bir ortam yarattık. Protez laboratuvarımızı en üst kata taşıyıp bütün malzemeleri son teknolojik ürünlerle yenileyerek çalışanlarımızın sağlığını da koruyarak hoş bir ortamda çalışmalarını sağladık. 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası sağlık ordumuzun vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimize ve halkımıza kutlu olsun."

Kaynak: AA