Samsun Valisi Kaymak'ın Enstitü Ziyareti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde düzenlenen araştırma komitesinin açılış programına katıldı.

Kaymak, törende yaptığı konuşmada, Samsun'un kara, hava, demir ve deniz yolu olan nadir illerden biri olduğunu anımsattı.

Kentin 1 milyon 300 bin nüfusunun olduğunu ve bu sayının sürekli artığını belirten Kaymak, "Bafra ve Çarşamba ovaları ile Vezirköprü büyük bir imkan ve büyük bir potansiyel. Ama bunları daha çok katma değerini artırarak, insanlarımıza daha çok aş, iş ve daha büyük gelir kaynağına dönüştürmemiz çok önemli." dedi.

Kaymak, kendisinin de köylü çocuğu olduğunu ifade ederek, Bayburt'ta geleneksel yöntemlerle çiftçilik yaptıklarını anlattı.

Bilimsel yöntemlerle üretim yapılmasının önemine değinen Kaymak, "Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü son 20-30 yılda ilimizin çeşitlerini artırarak gerçekten büyük bir katkı yapmış. Biz ilimizin tarım potansiyelini çok daha iyi kullanarak insanlarımızın dünyayla olan rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. O yüzden bu kurumlarımızın yaptığı çalışmalar çok önemli. Araştırmacı arkadaşlarımız elde ettikleri bulgularla bizleri yönlendirecekler, önümüze uygulanabilir sonuçlar koyacaklar. Bizler de bunları uygulayarak, insanımızın daha çok üretmesi, daha çok kazanması ve Türkiye'nin rekabet gücünü artıran bir Türkiye olması için birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak da Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Çorum illerinin sorumluluk alanları olduğunu belirterek, kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Programa, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı da katıldı.

Kaynak: AA