'Randevu İstanbul'un Programı Belli Oldu

TÜRSAK tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek festivalin programı açıklandı Festivalde geçen yıl yoğun ilgi gören 'Gastronomi Randevusu' ve 'Odak Ülke' bölümlerinin yanı sıra dünya sinemasının yeni örneklerinin yer aldığı bir dizi özel gösterim de yapılacak.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen "Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali"nin programı belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen festival, 1 Aralık'ta başlayacak.

Festivalde, geçen yıl yoğun ilgi gören "Gastronomi Randevusu" ve "Odak Ülke" bölümlerinin yanı sıra dünya sinemasının yeni örneklerinin yer aldığı bir dizi özel gösterim de yapılacak.

"İlk Randevu" bölümüyle yerli sinemadaki yeni yönetmenlere, "Geleceğin Sinemacıları" bölümüyle de "14. Geleceğin Sineması" yarışmasında finale kalan öğrencilerin hayata geçirdiği kısa filmlere odaklanan festivalde, "Odak Ülke" bölümünde Çin yapımı 22 yeni kısa filmin sunulacağı "Çin'den İnsan Manzaraları" başlığı da yer alacak.

Festivalde, farklı ülke ve kültürlerden 60'ın üzerinde film ve filmlerle bağlantılı birçok etkinlik yer alacak.

Özel gösterimler bölümünde de farklı ülkelerden "Yakınlık", "Kadın Düşmanları", "Veronica", "Hayat İşte!" ve "Rudolf Rureyev: Düşlerinin Adası" filmleri beyazperdeye yansıyacak.

Sinema tutkusuyla yemek tutkusunu buluşturan "Gastronomi Randevusu"nda 7 yeni film seyirciyle buluşacak ve seyirciler, özel şeflerin bazı filmler için özel hazırladığı menüleri tadabilecek.

- Odak Ülke: Çin

Her yıl farklı bir ülkenin sinemasını mercek altına alan "Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali"nde bu yıl "Çin Sineması"na odaklanılacak.

CRI (China Radio International) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Çin'e Bak, Dünyayı Gör" adlı bu bölüm kapsamında, bugünün Çin sinemasındaki film üretimini tüm çeşitliliğiyle yansıtmayı hedefleyen yeni filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Bu kapsamda "İyi Günler", "Melekler Beyaz Giyer", "Kayıp Sokak", "Çin'in Van Gogh'ları", "Kayıp Gelecek", "Eski Güzel Günler", "Yaz Bitti", "Karpuzu Öldürmek", "Özür Diliyorum", "Babasının Oğlu" ve "Mr. No Problem" filmlerinin gösterimi yapılacak.

Film ekiplerinin katılım göstereceği festivalde, Çin ile Türkiye arasında kültürel alışveriş ve sektörel iş birliği oluşturmayı hedefleyen bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

- Ödüle değer bulunanlar

Festival kapsamında bu yıl "Onur Ödülü"ne yapımcı ve yönetmen Necip Sarıcı değer görülürken, Necip Sarıcı'nın yapımcılığını üstlendiği, Metin Erksan'ın yönettiği "Kuyu" filminin gösterimi yapılacak.

Geçen yıl başlatılan "TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü"nün bu yılki sahipleri ise Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve yazar Doğan Hızlan olacak.

"Onur Ödülü" ve "TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülleri" 4 Aralık'ta Soho House'da düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Filmlerin Zorlu Center ve SALT Galata'da salonlarında izlenebileceği festival, 7 Aralık'ta sona erecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye "https://randevuistanbul.tursak.org.tr" adresinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA