Putin Ve Esad Bir Araya Geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ikili görüşme gerçekleştirdi.

Putin Ve Esad Bir Araya Geldi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yarın gerçekleştirilecek Türkiye, İran, Rusya zirvesi öncesi Soçi’de bir araya geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada sürpriz görüşmenin dört saat sürdüğü belirtildi.

Kremlin’in açıklamasında, Esad’ın Rusya’ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Putin ile bir araya geldiği belirtildi. Açıklamada, “İki lider, Suriye’deki askeri operasyonun sona geldiğini belirtti.

Rusya ve Suriye devlet başkanları, ülkede siyasi süreç başlatılması ihtiyacını vurguladı” ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede terörizmle ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Terörizm sorununun evrensel olduğuna ve terörizmde tam bir zafer elde etmek için çok şey yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak Suriye’deki teröristlere karşı yürüttüğümüz askeri operasyon sona ermektedir” dedi.

Putin, yapılması gerekenin bir siyasi süreç başlatmak olduğunu belirterek, Esad’a ülkedeki krize çözüm bulmak isteyen herkesle çalışmaya hazır olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suriye’deki birçok bölgenin teröristlerden temizlendiğini, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan sivillerin evlerine dönebileceklerini belirten Esad, “Operasyonun, Suriye’deki siyasi uzlaşma sürecinde ilerleme sağladığını kabul etmeliyiz” dedi.

Putin, yarın Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme gerçekleştirileceğini söyledi.



Putin, Katar ve ABD liderlerini bilgilendirecek

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşme hakkında bilgilendirmek üzere ABD Başkanı Donald Trump ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Kaynak: İHA