Mardin Büyükşehir Belediyesinden Hasta Nakil Hizmeti

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, sağlık hizmetleri kapsamında kent merkezi ve kırsal mahalleler arasında hasta nakil hizmetlerine devam ediyor.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde başlatılan hizmet kapsamında 317 hastanın taşındığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, vatandaşların sağlıklarına kavuşmaları için çalıştıklarını bildirdi.

Sosyal sorumluluk konusunda vatandaşların gönüllerinde taht kuran belediyenin, hastaneye gitmekte zorluk çeken vatandaşların da imdadına yetiştiğini aktaran Yaman, şunları kaydetti:

"Özellikle evlerinden hastaneye gitmekte zorluk çeken yaşlı vatandaşlarımız ile beraber, yatağa mahkum olan veya herhangi bir ulaşım aracıyla hastaneye gitmesinde mahsur olan hemşehrilerimize destek olmaktayız. Bu uygulamaya günden güne ilgi artmaktadır. 3 yıl da sadece 138 hastaya ulaşılırken, bugün ise bu rakam son bir yılda 317’ye çıkmıştır. İlimizin en ücra kırsal mahallerine kadar bu hizmeti sağlamaktayız. Vatandaşlarımızın mutlu olacağı çalışmalarımız sürecek."

Kaynak: AA