Manisa'da Kısa Kısa

Turgutlu Devlet Hastanesi'nde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından "deprem tatbikatı" yapıldı.

Hastane bahçesindeki tatbikatta, senaryo gereği, merkez üssü Ahmetli ilçesi olan 6.4 şiddetindeki deprem sonrası Turgutlu Devlet Hastanesine sevk edilen hastalar ile deprem sırasında göğüs hastalıkları servisinde çıkan yangına müdahale edildi.

Tatbikatta, hastanede çıkan yangın sonrası 3'üncü katta mahsur kalan hasta ve çalışanlar, itfaiye merdiveni ile balkondan indirildi.

Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Ergun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa ve bölgesinin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu ve bu hassasiyetle tatbikatları sık sık düzenleyerek afetlere hazırlıklı olacaklarını söyledi.

- Soma'da okullara alınan güvenlik görevlileri göreve başladı

Soma ilçesinde, Toplum Yararına Programı kapsamında 16 ortaokul ve liseye alınan 17 güvenlikçi görev yapmaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başlayan güvenlikçiler sayesinde okulların daha güvenli olduğunu söyledi.

Yıl sonuna kadar güvenlikçilerin görev yapacağını ifade eden Dikici, güvenlikçilerin okullarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla bulunulduğunu kaydetti.

- Sarıgöl'de okul yararına tiyatro

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı desteğiyle Sarıgöl ilçesinde, Nejat Uygur'un yazdığı iki perdelik komedi türü Akidezadeler adlı oyun sergilendi.

Sarıgöl Belediye düğün salonunda oynanan oyunun baş aktörü komedyen Cengiz Küçükayvaz ve ekibi alkış topladı.

Oyun sonunda Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ve Belediye Başkanı Necati Selçuk, oyunculara çiçek verdi.

Kaynak: AA