Köy Okulu Öğrencileri 3 Boyutlu Yazıcıyla Tanıştı

Tatvan ilçesinde bir köy ortaokulunda öğrenciler, bilgisayar ortamında tasarladıkları çalışmaların çıktılarını 3 boyutlu yazıcıdan alıyor.

Yoncabaşı Köyü Ortaokulu'nda görevli sosyal bilgiler öğretmeni Mihraç Kulu, öğrencilerin faydalanması için imkanlarıyla 3 boyutlu yazıcı ve bilgisayar aldı.

Öğrenciler bu sayede, tasarladıkları çalışmaların çıktılarını, 3 boyutlu yazıcıdan plastik halde alıyor.

Kulu, yaptığı açıklamada, teknoloji ve inovasyon odaklı eğitim verdiklerini söyledi.

Çocukların bilgisayar yardımıyla tasarım yaparak, yazıcıdan 3 boyutlu çıktı aldıklarını anlatan Kulu, şöyle konuştu:

"Bir köy okulunda böyle bir imkanı çocuklarımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Çocuklarımız artık çizimlerini somut elde etme imkanı buluyor. Bu sınıfımızda kültürel miraslarımız, abideler, şehitlikler ve çeşitli objeler ile anahtarlıklar ve bazen de oyuncaklar hayal edip tasarlıyorlar. Öğrencilerimizin teknoloji ile iç içe kendilerini geliştirdikleri ve hayallerini gerçekleştirdikleri bu çalışmalarını gördükçe bizler de çok mutlu oluyoruz."

Kulu, öğrencilerin çalışmalara anahtarlık yaparak başladığını anlattı.

Öğrencilerin daha sonra bayrak çizmeye başladığını ifade eden Kulu, "Daha sonraki zamanlarda Çanakkale Şehitliği ve kültürel miraslarımız olan birçok şeyi tasarlayıp baskıya verdiler. Öğrencilerimiz tasarım yapmadan önce bu eserler hakkında öncelikle araştırma yapıyor ve bilgi alıyorlar. Ardından tasarıma başlıyorlar. Tasarım devam ederken de detaylı araştırma yapıyorlar. Yani yaparak ve uygulayarak öğreniyorlar." dedi.

Kaynak: AA